Bak eens een taartje op woensdagmiddag – Productreview Herta Bladerdeeg

Na een eerder teleurstellende cake-bak-actie met het gebruiksklare deeg van HERTA vorige week, besloot ik deze week vol goede moed aan de slag te gaan met het gebruiksklare bladerdeeg.

herta-bladerdeeg

Het was woensdagmiddag, dus de kinderen wilden maar wat graag meehelpen aan onze appel-pudding-bladerdeeg-taart.

Stap 1: Bladerdeeg uitrollen over de bakvorm.

Stap 2: Met een vork gaatjes in het deeg prikken

DSC_0003

Stap 3: Bladerdeeg voor ongeveer 15 minuten blind bakken

Stap 4: Ondertussen 2 appels in dunne schijfjes snijden en pudding maken

Stap 5: Pudding in de taartvorm gieten

Stap 6: Appelschijfjes op de pudding schikken

DSC_0007

Stap 7: Bestrooien met palmsuiker

DSC_0008

Stap 8: 20 minuten in de oven zetten

Stap 9: Smullen maar!

P1100004

P1100011  P1100024

En ze moesten en zouden buiten op de foto gaan met de taart. Ze waaiden nog net niet weg 😉

Zijn we fan?

Absoluut. Echt waar.

De kinderen vonden het erg leuk om te helpen met het uitrollen van het deeg, de gaatjes prikken,… Qua interactie – voor mij een heel belangrijk aspect – zat het zeker goed.

Ook de smaak was meer dan geslaagd. Door het blind bakken was de bladerdeeg knapperig en precies goed van structuur. In het verleden kocht ik al eens eerder gebruiksklaar bladerdeeg van een huismerk en dat was minder gebruiksvriendelijk en smaakte ook niet zoals een bladerdeeggebakje van bij de bakker. Deze van HERTA dus wel!

Je kunt het bladerdeeg natuurlijk ook gebruiken voor een hartige bereiding, gevuld met spekblokjes en geitenkaas bijvoorbeeld. Mogelijkheden genoeg dus!

Zin om zelf ook iets te proberen?  Ik kan vier mensen blij maken met een paar receptkaarten en kortingsbons. Wie eerst reageert heeft ze! Laat een reactie na op onze facebookpagina en ik stuur ze je op.

Veel bakplezier!

Related Posts

2 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: