Na een eerder teleurstellende cake-bak-actie met het gebruiksklare deeg van HERTA vorige week, besloot ik deze week vol goede moed aan de slag te gaan met het gebruiksklare bladerdeeg.
Het was woensdagmiddag, dus de kinderen wilden maar wat graag meehelpen aan onze appel-pudding-bladerdeeg-taart.
Stap 1: Bladerdeeg uitrollen over de bakvorm.
Stap 2: Met een vork gaatjes in het deeg prikken
Stap 3: Bladerdeeg voor ongeveer 15 minuten blind bakken
Stap 4: Ondertussen 2 appels in dunne schijfjes snijden en pudding maken
Stap 5: Pudding in de taartvorm gieten
Stap 6: Appelschijfjes op de pudding schikken
Stap 7: Bestrooien met palmsuiker
Stap 8: 20 minuten in de oven zetten
Stap 9: Smullen maar!
En ze moesten en zouden buiten op de foto gaan met de taart. Ze waaiden nog net niet weg 😉
Zijn we fan?
Absoluut. Echt waar.
De kinderen vonden het erg leuk om te helpen met het uitrollen van het deeg, de gaatjes prikken,… Qua interactie – voor mij een heel belangrijk aspect – zat het zeker goed.
Ook de smaak was meer dan geslaagd. Door het blind bakken was de bladerdeeg knapperig en precies goed van structuur. In het verleden kocht ik al eens eerder gebruiksklaar bladerdeeg van een huismerk en dat was minder gebruiksvriendelijk en smaakte ook niet zoals een bladerdeeggebakje van bij de bakker. Deze van HERTA dus wel!
Je kunt het bladerdeeg natuurlijk ook gebruiken voor een hartige bereiding, gevuld met spekblokjes en geitenkaas bijvoorbeeld. Mogelijkheden genoeg dus!
Zin om zelf ook iets te proberen? Ik kan vier mensen blij maken met een paar receptkaarten en kortingsbons. Wie eerst reageert heeft ze! Laat een reactie na op onze facebookpagina en ik stuur ze je op.
Veel bakplezier!
Dat ziet er heel erg lekker uit! 😀
mmmmmm, dat ziet er heel lekker uit!!