Kind 2 was afgelopen weekend jarig, dus mocht ze vrijdag op school trakteren. De juf had eerder dit jaar al aangegeven dat ze wel fan was van een cake of iets anders om in de klas op te eten. Dochterlief kon zich daar volledig in vinden, dus daar waren we het al over eens.
Ik besloot, in navolging van de uitnodigingen, eetbare toverstafjes te maken. Eenvoudig en net iets anders dan de cake waar ze vorig jaar met veel plezier mee trakteerde.
Benodigdheden:
* Wafels (in een ideale wereld zijn dit suikervrije, huisgemaakte, biologische wafeltjes, in de wereld van Annelore zijn dat voorverpakte uit de supermarkt. Ook lekker.)
* 2 druiven per toverstaf
* 2 snoepjes per toverstaf
* Satéprikkers
* Optioneel: chocoladedip en gekleurde hagelslag
Werkwijze:
Met een koekjesvorm naar keuze maak je de wafels op maat. Wij kozen voor bloemen en sterren.
Op de satéprikker steek je afwisselend een snoepje en een druif en dat herhaal je twee keer. Daarna prik je bovenaan de wafel. Wij dipten de bovenkant van de wafel in chocolade en strooiden er gekleurde hagelslag over om het nog net iets feestelijker te maken.
Een kartonnen doos gewikkeld in aluminiumfolie, versierd met stickers deed dienst als toverstafhouder voor in de klas.
Tips:
* De druiven kunnen ook vervangen worden door aardbeien, maar dan kies je best voor snoepjes in een andere kleur, voor het contrast.
* Kies een stevig snoepje, deze zorgen er immers voor dat het fruit en de wafel niet naar beneden glijden.
* Cake is ook erg handig om vormpjes uit te drukken, maar breekt erg makkelijk. Vandaar onze keuze om voor wafels te gaan.
* Maak de traktatie niet te lang op voorhand, anders drogen de wafels uit.
Eenvoudige maar toch feestelijke traktaties, kennen jullie er nog? In februari mogen Kind 3 en 4 namelijk voor het eerst op school trakteren.
Was een topdag voor onze meid!!!
Wow, ga ik zeker (proberen te) onthouden! Ziet er super leuk uit en is helemaal niet moeilijk om te maken. Heel leuk gedaan!