In een eerdere episode van deze reeks schreef ik al eens dat onze kinderen niet echt broodeters zijn. We proberen dan ook om af en toe een creatief ontbijt te bedenken. Van een vriendin kreeg ik een recept door voor een “Broodje ei”. Maar niet zomaar een broodje ei..
Het is echt een opwaardering van een simpel broodje met een omelet. Bovendien dé uitkomst om alle leftovers van de afgelopen week te verwerken.
Ingrediënten:
* Afbakbroodjes
* Eieren
* Kaas
* Kruidenboter
* Paprika, tomaat, champignons, bieslook
Bereidingswijze:
* Snij de bovenkant van het (nog ongebakken) broodje af en hol het broodje zo veel mogelijk uit.
* Smeer wat (kruiden)boter in het broodje.
* Hak de groenten fijn en vul het broodje voor ongeveer de helft.
* Kluts een ei en giet het in het broodje.
* Bestrooi alles met de kaas.
20 minuten in de oven en smullen maar!
Tips:
* Laat de kinderen zelf hun broodje vullen, zo ben je zeker dat ze het zullen lusten. Zo koos Kind1 voor ei met tomaat, Kind2 ging resoluut voor ei met champignons en tomaat, Kind3 wou enkel ei en Kind4 – kind van haar moeder – kon niet kiezen en duwde er van alles een beetje in.
* Je kunt er ook blokjes ham of spek aan toevoegen, maar wij misten het eigenlijk niet.
* Wij gebruikten de restjes kaas van de gourmet van oudejaarsavond, maar geraspte kaas of een plakje jonge kaas werkt ook natuurlijk.
Ik heb het geluk gehad ze te mogen proeven en ze waren overheerlijk.