Het einde van de zomervakantie is al weer in zicht. Sommigen onder jullie kunnen niet wachten tot het 1 september is, andere klampen zich vast aan de laatste zonnige alles-kan-niets-moet-dagen.
In ieder geval, binnenkort moeten er dus weer elke dag brooddozen gevuld worden. Niet meer altijd met een boterham met beleg, maar soms ook met een (gezond) alternatief. Ik deel graag de komende tijd onze favorieten met jullie.
Hartige muffins
Ingrediënten (voor 9 muffins):
* 4 eieren
* 200 g boter
* 200 g zelfrijzend bakmeel
* 1 ui
* champignons
* hamblokjes
* geraspte kaas
Bereidingswijze:
* Snij de champignons, de ui, de ham en de kaas in heel kleine blokjes.
* Kluts eieren en giet bij de rest.
* Laat de boter smelten en voeg ook toe (of gebruik vloeibare boter, dan kun je het meteen toevoegen)
* Voeg tenslotte ook het bakmeel toe.
* Roer alles goed door.
* Vul 9 muffinvormen met het mengsel. Vul alles voor 2/3, anders lopen ze over tijdens het bakken.
* Bak ze vervolgens in een voorverwarmde oven op 200 graden voor 20 minuten.
De muffins zijn heerlijk om warm op te eten, dan proef je nog de smeuïge stukjes kaas. Ook koud zijn ze super lekker. Je kunt er ook nog stukjes paprika, tomaat of andere groenten aan toevoegen, naargelang de voorkeuren van je kinderen.
Denken jullie al aan het naderende schooljaar? Hebben jullie smakelijke variaties op de ‘gewone’ boterhammen?
Hoewel er hier nog genoten wordt van de laatste weken vakantie en we ons nog zeker niet vervelen wordt er ook wel uitgekeken naar het nieuwe schooljaar. 🙂
Klinkt wel lekker, maar ook zwaar?
Ik kook niet graag (maar vind het wel belangrijk ’s avonds vers en gezond te koken), dus voor de lunch hou ik het meestal heel simpel. Veel verder dan soep of rauwkost bij de boterhammen geraak ik niet :p
tgaat er veel te vlug zijn hé 🙁 ik wil nog vakantie .. verlengingen, iemand?
Dat zijn bijna pizza-muffins! :o) Klinkt lekker en voedzaam! We gaan ermee aan de slag! Dankjewel om je receptje te delen!