De eerste week van het schooljaar zit er weer op. De kinderen eten ’s middags boterhammen op school, maar op woensdag zijn ze natuurlijk thuis. Vaak worden er dan pannenkoeken of iets anders lekkers gemaakt. Afgelopen week waren dat wentelteefjes.
Los van dat ik het een verschrikkelijke benaming vind, is het wel erg lekker en bovendien dé ideale manier om makkelijk je oud brood kwijt te raken.
Hoe maak je het?
- Klop een paar eitjes los in een kommetje en voeg er een scheut room of melk aan toe. Melk gaat prima, room zorgt voor wat meer binding en smaakt gewoon nog lekkerder.
- Voeg er wat kaneel aan toe. Hoeveel precies, dat hangt van je eigen smaak af. Sommige mensen kruiden ook af met nootmuskaat trouwens, maar dat vonden wij minder lekker.
- Neem een sneetje brood en dompel die onder in het mengsel.
- Laat afdruipen en bak langs twee kanten goudbruin in een pan met wat boter of olie.
Tips:
- Wentelteefjes zijn het lekkerst wanneer ze meteen uit de pan komen. Je kunt ze zo eten, of bestrooien met honing of poedersuiker. In de zomer doen we er ook wel aardbeitje en ander fruit bij om toch het gevoel te hebben dat het iet of wat verantwoord is.
- Ik vind ze het lekkerst met wit of maisbrood. Volkoren brood kan ook, maar is qua smaak toch minder geschikt (daar kun je beter een croque mee maken ;-))
- Nee, het is niet gezond. Maar zo af en toe kan het geen kwaad. En het is absoluut comfortfood, dat ook.
Smakelijk!
Voor mij zijn dat geen wentelteefjes (dat klinkt zo Hollands?) maar Verloren Brood